torstai 16. heinäkuuta 2015

Slowly but Surely!

Huh, kun puolitoista viikkoa taas hurahtikin nopsakkaasti! Mulla loppui eilen kuntouttava työtoiminta Espoon Diakoniasäätiöllä ja nyt lomailenkin syyskuulle asti! 

Hain vajaa kuukausi sitten kahteen syksyllä alkavaan koulutukseen ja toivottavasti pääsen aloittamaan toisen niistä! 
Hain siis omnian nuorten aikuisten osaamisohjelmaan, merkonomi- ja sihteerikoulutuksiin! Päätavoitteenahan mulla olisi päästä opiskelemaan itseäni kosmetologiksi, mutta sinne haku tapahtuu vasta syksyllä ja koulu alkaisi vasta vuodenvaihteen jälkeen, enkä halua siihen asti jäädä tyhjänpantiksi roikkumaan! 
Eli merkoni- tai sihteerikoulutus olisi vähänniinkuin tälläinen välietappi! En myöskään halua, että kävisi niinkin kuraisesti, että en pääsisikään vielä vuodenvaihteessa kosmetologikoulutusta aloittamaan ja jäisin vielä pidemmäksi aikaa tyhjän päälle! Eli, to sum it up: käyn merkonomi- tai sihteerikoulutusta niin kauan, että pääsen opiskelemaan itseäni kosmetologiksi! :D Olettaen, että jompaankumpaan syksyksi pääsen sisään! :)

Sellaista siis meneillään muulla saralla elämässä, painonpudotuksen lisäksi! :) Nyt kuitenkin syyskuulle asti lomailen ja otan täyspäiväiseksi työksi keskittyä tämän ruumiin "kunnostamiseen"!

Keskittyminen urheilujen suorittamiseen on edelleen ollut aika hakoteillä, mutta ruokien osalta on tullut pysyttyä vähän paremmin kurissa!






Aamupalan syöminen on edelleen todella haastavaa, kun ei sitä ruokaa heti noustessa vaan millään tee mieli! Eikä myöskään sen väkisin kurkusta alas tunkeminen ole mitenkään kauhean houkutteleva ajatus... Olenkin viimeaikoina päätynyt juotavaan aamupalaan! Eli juon n. puolikkaan pullollisen aamuisin juotavaa vitalinea jogurttia. Elikkäs aamuisin ensin pakollinen kuppi kahvia ja sen jälkeen jogurtit naamaan! Toiminut tähän asti mulla ainakin hyvin!
Itse en ihan hirveästi ymmärrä ruokien sisältämistä siitä ja tuosta, mitä pitäisi vähentää ja mitä lisätä ja diibadaaba... :D Mutta jopa sen mäkin ymmärrän, että ton jogurtin sisältämä 44kcal on todella vähän! :D Kyllähän tossa putellin kyljessä lukee myös, että se sisältäisi vähän hiilaria ja 0% rasvaa ja ymmärtääkseni hiilarien vähentäminenkin auttaa painonpudottamisessa?
Korjatkaa jos oon ihan väärässä! :D

Mielestäni kuitenkin tärkein punainen lanka, ruokien suhteen, painonpudotuksessa on se annoskokojen pienentäminen! :) Itse yritän syödä mahdollisimman normaaleja ruokia, mutta pienentää kerralla syötävää annosta reippasti! Ja jättää ne santsiannokset pois! :D Vältän myös kaikkien pastojen syömistä. :)
Tietenkin tärkeää olisi myös syödä tasaisin väliajoin ja juurikin niitä pienempiä annoksia, useammin päivässä... Tämä kieltämättä mulle on ihan super vaikeaa! Kun ei vaan tee mieli sitä ruokaa, niin ei tee. Piste.
Lopputulos yleensä onkin se, että sitten kun se nälkä tulee, niin sitä ei sillä pienellä annoksella tyydytetäkkään..

Mulla pahimpana ongelmana on se, että mulla ei ikinä ole makeanhimoa! Vaan sitä suolaista pitäisi saada mutustella... Makeanhimo olisi helppo korvata hedelmillä, mutta millä korvata se hirveä himo johonkin suolaiseen ruokaan! Pähkinät maksaa maltaita, eikä niitäkään samalla tavalla saisi mutustella kun juuri esim. niitä hedelmiä... Tän ongelman kanssa oon paininu joka kerta kun yritän keskittyä oikein kunnolla siihen ruokapuoleen painoa pudottaessa. Enkä ole vieläkään keksinyt ratkaisua. Yritin välissä rouskutella pelkkää salaattia pienellä määrällä kastiketta, mutta kyllä sekin vaan niin alkoi tökkimään pidemmän päälle. Ehkä pitäisi taas pitkästä aikaa kokeilla sitä vaihtoehtoa! :D



Ruuista nyt kuitenkin painonpäivitykseen! Tänään aamulla vaaka näytti 96,2kg, eli 1,5kg sieltä tän puolentoista viikon aikana olisi tipahtanut. Paljon parempaa saisi kyllä toivoa, mutta syy se ei ole ollut muussa kuin itsessä. Niinkuin aikasemmin sanoinkin, niin urheiluista ei ole kyllä ollut taas tietoakaan! Eli pelkällä ruokavaliolla on noi kilot kyllä tippuneet. Myös vedenjuonti on ollut aika vähäistä viimeaikoina.
Tänään kuitenkin heräsin virkeänä aikaisin ensimmäiseen lomapäivään ja päätin repäistä aamun käntiin oikein kunnolla! 20min lesmills ja siihen perään 20min zumba flat abs! Done and done!
Voin sanoa, että huomenna lihakset kyllä kiittää ton flat absin ansiosta. :'D Se vetää multa joka ikisen lihaksen, mitä tästä ruumiista löytyy, niin jumiin, että vessassakäyntikin itkettää. :D Mutta sen tuskan nyt ilomielin kärsin ja kunhan huomisesta selviää, niin lauantaina se helpottaa!

Siinä siis suunnon yhteenveto tän aamun treenistä. Tuosta nyt puuttuu vielä syketiedot, mutta mulle tärkeimmät informaatiot on siinä! :)
Tästä onkin nyt sitten hyvä jatkaa tätä päivää!

Ps. 4,2kg on siis painoa vielä tiputettavana summer soundeihin mennessä! Aika tiukille menee, mutta vielä en tavoitteesta ole luopunut! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti