sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Superflunssan taisto ja laihis suunnitelma!

Uusi vuosi ei kyllä ole kauhean suotuisasti alkanut mun osaltani!
Kun selkä vihdoin saatiin kuntoon ja stressikin väheni, kun sain työssäoppimispaikan juhlamaailman liikkeestä, niin eikös se joku hiton superflunssa iskenyt päälle! Viime tiistaina heräsin aamulla ensimmäiseen työpäivään ja kurkussa oli se kuuluisa inhottava kaktus ja hengitystiekin rohisi mukavasti hengittäessä. :(
Kaksi ensimmäistä työpäivää kuitenkin taistelin menemään, vaikkakin keskiviikko oli jo aika koetus, kun silloin oli alkanut jo se vähän väliä keuhkojen pihalle köhiminen... Torstaina mulla olisi ollut koulupäivä, mutta aamulla olo oli kuin jyrän alle jääneellä, niin skippasin sen suosiolla. Ja iltapäivän aikana totesin, että olo sen kun huononi ja laitoin viestiä töihin, että perjantain työvuoro jää näillä näkymin väliin.

Eiliseen iltaan asti ei näkynyt mitään parantumisen merkkejä ja kaikki yöt meni valvoessa, kun sai nousta yskimään ja niistämään tunnin välein. Nyt kuitenin viimeyö meni jo hieman mukavammissa merkeissä ja sain nukuttua jopa viisi tuntia putkeen, heräämättä kertaakaan välissä yskimään! Jes! Muutenkin tänään onneksi olo on jo hieman helpompi ja yskä on alkanyt lieventää otettaan, eikä nenäkään ole enään niin tukkoinen. :)

Huomenna mulla on onneksi vain kolmen tunnin koulupäivä ja näillä näkymin olokin alkaa olemaan jo sellainen, että siitä selvitään kyllä. Tiistaina sitten taas töihin ahertamaan, mutta eiköhän siihen mennessä sitä olla jo täydessä tikissä. Vielä kun saisi haju- ja makuaistin takaisin, kiitos! :D

Tällaisissa merkeissä täällä on siis aloitettu helmikuu. Toivottavasti jatko olisi nyt sitten hieman suotuisampi! :D

Jatkossa mulla on siis kolme kertaa viikossa työpäivä ja kaksi kertaa viikossa koulupäivä. Aikaisemmin, ennen työssäoppimisen alkua, koulupäiviä oli maksimissaan kolme viikossa, joten uusi aikataulu vaatii varmaan aluksi pientä sopeutumista. Mutta onneksi mun työajatkin on aina klo: 10-16, eli töiden jälkeen jää vielä aikaa puuhastella vaikka ja mitä! Eli heti, kun vaan kunto sallii, niin pitää alkaa sisällyttää urheilut ja terveellinen ruokavalio tähän uuteen arkirytmiin. :)

Ihanteellista olisi, että aamuisin ennen töihin/kouluun lähtöä tekisin jonkun pienen lihaskuntojumpan. Esim. squatsit ja vatsat, joista aikaisemmissa postauksissa olen puhunut, mutta jotka ovat kyllä jääneet täysin taka-alalle selkävaivojen ja flunssan takia.
Äitini lähetti mulle myös sähköpostilla linkit yhteen squat treenivideoon ja toiseen vatsalihas videoon, jotka mulla on vielä tsekkaamatta. Ovat kuulemma lyhyet mutta ytimekkäät treenit! :D Jos ne siis vaikuttavat lupaavilta, niin voi olla, että koitan sisällyttää ne aamurutiineihini. Voin jakaa ne sitten myös täällä, jos totean hyväksi! :)

Myös aamupalan syömiseen totuttautuminen on edessä! En voi ymmärtää miten vaikeata se mukamas voi olla! Mutta tästä lähtien, edes jotain pientä, tungetaan kurkusta alas aamulla. Eihän tästä muuten tule mitään! :D Töissä saan pitää yhden kahvitauon ja yhden ruokatauon, eli sielläkin syömisten pitäisi hoitua oikein hyvin!


Ajattelin tähdätä siihen, että söisin 5-6 pientä ateriaa päivässä, eli: aamupala, välipala, lounas, (välipala), päivällinen ja iltapala. Lisäksi, koska yksi pahimpia tapoja meillä Markon kanssa on se, että mutustellaan aina iltaisin sängyssä kauheat määrät kaikkea, niin yhtenä tärkeänä sääntönä tulee olemaan se, että klo. 21 jälkeen EI ENÄÄ SYÖDÄ! :D


Ja lisäksi töiden jälkeen illan aikana, käydään lenkillä, salilla tai tehdään jumppa kotona!
Ajattelin, että lauantai olisi varmaankin hyvä "cheatday" ja muutenkin lepopäivä urheiluista ja muista. Ei tietenkään cheatata mielin määrin, vaan kohtuudella, mutta mielestäni on tärkeää, että kerran viikossa voi vähän levähtää ja olla ajattelematta niin paljon kokoajan sitä liikuntaa ja syömistä. Etenkin näin aluksi, kun tiedän, että ne, ei niin terveelliset ruuat, pyörii usein mielessä ja jokainen liikuntakerta on vielä työn ja tuskan takana. Jossain vaiheessahan liikunta ja terveellinen ruokavalio varmasti alkaa sisältymään luonnostaan niihin arkirutiineihin, mutta aluksi ne valitettavasti ovat enemmänkin "pakkopullaa" ja sen takia koen, että on tärkeätä välillä saada olla ilman niiden mukana tuomaa painetta. :)


Huomenna onkin siis tosiaan maanantai ja uusi viikko! Eikös maanantait ole aina se paras päivä aloittaa uusi elämä? ;)
Toivotaan, että tämä flunssa olisi jättänyt mut huomenna jo rauhaan, niin pääsisin tarttumaan näihin laatimiini suunnitelmiin heti kättelyssä. :)

Kuvat: We Heart It

Ps. Mulle on tullu aivan järkky hinku laittaa taas pidennykset päähän. 0_0 Vähän puhuttiin Markon kanssa, että jos ensi viikonloppuna pidettäis sellainen kampaamo/parturi viikonloppu ja laitettaisiin kummankin kuontalot kuntoon! ;)

2 kommenttia:

  1. Yksi taustajoukkolainen täällä kiittää päivityksestä. On hienoa saada tietää mikä on meno ja meininki. Pikaista kuntoutumista ja palautumista "sorvin ääreen". :)

    VastaaPoista